dsc03413-1030x1373

Sweet Kisumu

Dat m’n hostelletje op een ‘christian compound’ staat had ik nog niet in verband gebracht met een kerkmis vanaf 05.00u ‘s ochtends. Inclusief luid gezang. Ik begin de vroege Afrikaanse ochtenden die iedere dag op een andere manier beginnen, te waarderen. I’m serious – de reeks van koeien, geiten, hanen, gospelkoren waarmee je wakker wordt is humor. En zeker met een levensgenieter als hostelbaas kun je alleen maar lachen over ingekorte nachtrust. Shoot, ik word langzaamaan een Afrikaan. Later tijdens m’n reis zou ik ‘t wake-up-lijstje overigens uitbreiden met de roep van een moskee en absurd gekrijs van een baboon-aap 3 meter van mn tent op safari. [vertelstem]Maar daarover later meerrrrr…[/vertelstem].

Say wha?
De zoo, waar tussen de opgezette hertenkoppen, gnoes en elanden uit principe een foto van de president in het midden van de hal moet hangen. Principes zijn principes, en daarom hangt de belangrijkste man van Kenia met trotse foto tussen het opgezette wild.

Good. Kisumu. Een dagje lekker door de stad gelopen, en wat meteen opvalt op zondag is de rust. Praktisch de hele stad zit in de kerk, en ik loop als een heidene fruit en armbandjes in te kopen. Heerlijk zonder enige coördinatie zet ik m’n koers door de hitte voort. Wat onderhandelen hier en daar en wat historie meegepakt over Kenyatta, de eerste president. M’n biologische regionen in de hersenpan bijgewerkt met een krokodil en de giftigste slangen ter wereld op een paar centimeter afstand – in de zoo.


Opnieuw aangenaam verrast door de Afrikaanse keuken, met hun interpretatie van de pizza. Na een biervrije periode afgeblust met een Tusker (naast Kilimanjaro, Safari en Castle home brewn Afrikaans bier) – some things never change. Goed sfeertje in Kisumu! 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply