dsc02791-1030x1373

Say hello Chicago!

Zondag 28 april. Beep-beep. Hele mooie beep-beep. Vandaag spring ik in het vliegtuig naar Saskia! Op een licht slaaptekort raap ik m’n spullen bij mekaar en ga ik richting station – het routinestukje huis-station is ineens heel anders. Ook de treinrit. 04.00u is meer het tijdstip van laat thuiskomen dan vroeg ergens naartoe gaan. Dat moeten ook de bezopen partycrashers in de trein gedacht hebben. Want alle reizigers in de omgeving worden uitvoerig met dubbele tong geïnterviewd op de laatste krachten van de beschonken feestgangers in de coupe. Geinig 🙂

De USA pre-clearance in Dublin is niet de tofste plek op aarde. Eerder een paradijs van formulieren en bureaucraten, en een hoop reizigers die al te lang aan het wachten zijn. ’t Is prettig om na een stopover weer in het vliegtuig naar Chicago te zitten.

Chicagoooo arrival! And there she is 🙂 🙂 ’t Is geweldig om Sasje weer te zien! Toegegeven, ook een luchthaven in Oekraïne zou met -20 warm aanvoelen in deze geweldige eerste seconden. Maar de setting mag er echt wezen: 3e stad van Amerika, wortels van een groot deel van de hedendaagse muziek en de energie van een metropool. We like, en we hebben er zin in!

Say wha?
Het echte leven zit ‘m in het dagelijkse leven. Accentjes van de Afro-Amerikanen en gesprekken aan de kassa in de supermarkt. “Hi Sir, yo’ playin’ baaaske’boll?” Onvermijdelijk 🙂


Avondje jetlag survival met mooi rondje stad, burger & pils bij café Rock Bottom met uitzicht over de typische Amerikaanse straten. M’n eerste trip in de VS en dat is te merken. Hoge gebouwen, andere auto’s en many many ‘how are you doing today’s’. Big fun met Sasje in the big city!


0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply