dsc04056-1030x1373

Morning game drive

Maandag, 6 uur in de ochtend. Ik ga hier nog een keer goed in worden! We staan alweer naast onze tentjes terwijl het nog donker is. We vertrekken vroeg voor een ‘morning game drive’ – een ritje om het wild letterlijk uit de veren te zien gaan. En wakker worden krijgt een nieuwe dimensie met de eerste straaltjes van de zon op de Serengeti. Wawawiwa!

Familie leeuw meldt zich opnieuw. Niet om te jagen vandaag – ze liggen lekker op hun gemakje. Net als de andere 20 uur van de dag 🙂 We zijn op zoek naar de neef van het gezelschap: het jachtluipaard. Want hoezeer je jezelf ook tegenhoudt, vroeg of laat kom je in een beestachtige Big-Five mentaliteit. Feit dat we ‘m niet gespot hebben mag de pret niet drukken. Genoeg te compenseren met nieuwe buffels, struisvogels, hilarische dikdiks, zebra’s en olifanten.

Halverwege de dag verlaten we de Serengeti voor een uitgebreide tocht door de Ngorongoro-krater. Een immense put vol wildlife en vanaf de ‘ring’ van de krater een enorm uitzicht. Verreweg het verste uitzicht dat ik ooit heb gehad. Foto hier, gesprekje met Parijzenaren daar, lunchbreaks in de middle of nowhere en jezelf steeds weer laten verrassen. De onvoorspelbaarheid van een safari is goud waard!

Say wha?
Feit na feit. Dankzij guide Bennie. Een giraffe wordt zelden aangevallen door leeuwen. De beesten zijn namelijk in staat om met een enkele trap een leeuw uit te schakelen. Als alternatief kunnen ze ook met 50km/u wegrennen. Zou je niet zeggen als je de 5 meter lange onschuldige langnek ziet. Impressive…

Laatste geldt ook zeker voor ons nachtverblijf. We staan op de camping op de rand van de krater, dichtbij een dorpje van de Masaai-strijders. ‘Het gras is groener bij de buren’ moet hier gezegde nummer één zijn, want ik heb nog nooit zulke mooie kleuren gezien. Een stokoude boom kietelt de geest en ik begin nog wat te schrijven. Tussendoor concluderen we met de drie Hollanders dat een omgeving amper idyllischer kan zijn dan dit, zittend als drie Newtons tegen de uit te kluiten gewassen eik. Brilliant.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply