dsc03544-1030x772

Junkie Nairobi

Reisdagje in het verschiet! Vandaag reizen we af naar het zuiden, (opnieuw) bestemming hoofdstad Nairobi. M’n gelegenheid om de stad wat beter te verkennen in de namiddag na een busritje van 8 uur. Het wordt m’n tussenstop om de dag erna door te reizen naar Namanga, het grensgebied tussen Kenia en … Tanzania!

Say wha?
De straatverkopers zijn altijd weer een uitdaging. Soms negeer ik ze, soms praat ik een heel verhaal mee en ben ik “Fred from Germany”, maar nooit kom je snel van ze af. Tot ik het gouden ei vond: zeg dat je werkt en woont in de stad. Het is simpel: onthoud de naam van de eerste bank die je ziet en vertel dat je er werkt op de afdeling marketing. Voila! Toeristen zijn interessanter voor de touts.

Ik kende de stad tot nu toe enkel van ‘s nachts en ‘s ochtends vroeg, maar dat blijken de betere momenten te zijn. ‘s Middags is het onmetelijk druk, en Nairobi is niet een warm welkom na een paar relaxte dorpen en steden. Toch is het interessant om binnen Afrika het enorme verschil te zien tussen de dorpjes en de drukke stad.

Na een busticket geboekt te hebben naar Arusha (Tanzania), banjer ik nog wat rond in de stad. De eerste ‘touts’ (straatverkopers) zijn gemakkelijk af te slaan, maar dan doet er zich een die hard voor die me z’n winkeltje introduceert. Wat toeristenrommel weigeren verder, ‘verdwijn’ ik (2 meter blank verdwijnt niet tussen 1.70m donker) weer in de menigte. Maar de die hard – ik vermoed dat-ie van een drupje houdt – achtervolgt me. Niet een paar straatjes, maar een hele wijk, en later de hele weg naar m’n hostel. Blijkt, als de deurwachter komt vragen of ik een man met een blauw vintage jasje ken.

Veel lost zichzelf op in Afrika, en zo gaan de junkies uiteindelijk definitief op in de menigte. Arusha calling!

Say wha?
Tijdens m’n restaurantbezoek komt er een Keniaan aan tafel zitten die blij is om me te zien. Logisch, want hij heeft me lange tijd niet gezien en kent ‘die Italiaanse vriend’ van me ook wel. Welkom, een nieuwe tactiek om de wandelende portemonnee (westerling) te laten neertellen voor een niet-bestaand studieprogramma van een achterneef. Daarna de creatieveling weggejaagd van m’n spicy chicken. Hoewel de woorden – “I’ll wait for you outside!” en de Afrikaanse schemer me toch iets minder lieten genieten van genoemde kip. Anyway, that’s tourist life in Nairobi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply