dsc02962-1030x772

Welcome to Africa!

There we are! Na een flinke vlucht Chicago – Istanbul – Nairobi is het al meteen een stukje terug in de tijd op de luchthaven van de hoofdstad van Kenia. Ondanks ‘t tijdstip (02:30 in de nacht)  is de sfeer er niet minder op: waar ik mezelf al had ingesteld op norse gezichten die je normaalgesproken aantreft bij alles wat bureaucratisch is – werd ik hier vriendelijk toegelachen door de Afrikaan achter de balie. 50 Amerikaanse dollar neerleggen volstaat voor een visum. Nog nooit zo snel geregeld!

De minstens zo sympathieke chauffeur James zet de vreugde voort en geeft me een spoedcursus Swahili in de taxi. Waarschijnlijk een subtiel antwoord op dat m’n Lonely Planet Swahili dat ik de afgelopen 17 uur up-in-the-air had proberen te leren belachelijk klonk 🙂 Habaree (hoe gaat het), ndio (ja) en hapana (nee) gaan de vocabulaire in. For life, denk ik, want ik heb ze nog dagelijks mogen gebruiken daarna.

Say wha?
M’n overnachting in Nairobi bleek op een historische plaats te zijn: de straat waar Al-Qaida jaren terug de enige aanslagen op Afrikaanse bodem pleegde. Goed slaapmutsje 😉

‘t Is ‘s nachts een rustige kennismaking met hoofdstad Nairobi. Stelregel van de reizigers in Afrika – en ook de Afrikanen zelf – is om na 7 uur ‘s avonds  binnen te blijven. James weet er alles van en cirkelt de stad wat rond voor een hostel. De goedkope optie blijkt Eureka Highrise te zijn: het eerste hostel ter wereld dat me ontvangt als meneer ‘Koninkrijk Van”, bij gebrek aan verder lezen van de eerste letters op m’n paspoort. Rumoerige nacht omdat het hostel grenst aan de Tom Mboy straat, waar continu (echt continu) bussen vertrekken.

De nacht is verder niet lang: ik besluit om er 2 uur van te maken, om vroeg op te staan en meteen naar het noordwesten te karren: Kimilili calling! Heb ongelofelijk veel zin in het grote avontuur! De woorden van een Afrikaanse op Istanbul airport maken dat alleen maar sterker: Afrika is een warm welkom. En, zoals ze zegt: ‘Well, if you’ve survived India, you’ll definitely survive Kenya” 🙂

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply