dsc02877-1030x772

Explore!

Chicago is een geweldige reis, maar daarnaast voor Saskia ook een trip met een bestemming: haar bijdrage leveren aan vooruitstrevend wereldwijd onderzoek in oncologie. Zeeeer betekenisvol werk in een deelrichting van dna-onderzoek naar niertumoren onder kinderen.  Ik luister regelmatig met flapperende oren naar de laatste ontwikkelingen – bewonderen wint het dan altijd van volledig begrijpen van de materie. Ik ben enorm fan van haar toewijding en de significante bijdrage van haar werk – Chicago is deze maanden een supertalent rijker!

 

Ik maak kennis met haar collegaatjes Pat, Donna en Samantha – drie ontzettend vriendelijke dames met wie we dagelijks lunchen: tacootje, burgertje, of Thaise maaltijd halen. Genieten om met de Amerikanen over koetjes en kalfjes te praten. Donna blijkt nog een zwak voor voetbal te hebben, dus een halve finale Champions League kunnen we met het tijdsverschil mooi vanaf het research lab bekijken. In de ochtend / begin middag ben ik met Sas hier en concentreer ik me alvast op het toernooi in Afrika.

Say wha?
De Verenigde Staten van Amerika, het land van onbegrensde mogelijkheden. En het land waar je op zaterdag voor 12.00u ‘s ochtends op een doodnormaal supermarktbezoek geen bier mag kopen (Illinois).

In de middag blijven er dan wat uurtjes over om de ontdekkingsreiziger uit te hangen. Ingangen genoeg! Ik heb me een goeie middag vermaakt in platenzaak Gramaphone – waar een goed deel van de dance scene uit muzikale hotspot Chicago gedekt is. Heerlijk om lekker door te stoffige platen te neuzen en compleet onbekende nummertjes op vinyl op te zetten.


Say wha?
Wat ik misschien nog wel het meest shocking vind is dat in één van de rijkste landen ter wereld waar alles mogelijk is, vers voedsel onbetaalbaar is. Waar je in eerste instantie met een wat scheef oog naar zeer volslanke voorbijgangers kijkt, is medelijden het meest op z’n plaats. Verse groeten en fruit zijn simpelweg te duur voor het meeste van de mensen onder modaal. Zo zonde!


Tegen de avond is het checkpoint shuttle bus en verenigen Sas en ik voor een goeie burger bite down town. Of een pizzaatje, of whatever. Rondbanjeren op de Magnificent Mile (hoofdstraat Chicago) is nooit verkeerd 🙂

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply