dsc02862-1030x772

Cubs, Plzen & monkey time

Say hello Chicago Cubs! We bezoeken de (na de Sox) befaamde baseball club – nog redelijk centraal gelegen in de stad. Toffe sport om live te aanschouwen, en minstens zo mooi om om je heen de Amerikaanse fans met kilobakken nacho’s en emmers Coke te zien binnenlopen. We zijn in stijl meegegaan door in onze Cubs-shirtjes met een vette pizza vooraf te eten 🙂 Een volksliedje door een ‘rising star’ verder, volgt een wedstrijd waarvoor de tijd wordt genomen. Thuisploeg Cubs weet van waarde te zijn en met mooie cijfers te winnen.

Say wha?
In een aantal Amerikaanse restaurants drink je Diet Coke onbeperkt. En gratis. Een soort van water voor de yankees 🙂

We begeven ons ook in deelwijk Plzen – vernoemd naar de Tsjechische stad. Logischer wordt het er niet op als verteld wordt dat hier ooit de Tsjechen een stukje Chicago bewoonden, maar dat het nu een compleet Mexicaanse wijk is. In alle opzichten: auto’s met vlaggen uit het raam, kleurrijke straatjes, advertenties in het Spaans, gezellige parkjes, en: eten. Briljante burrito’s stonden op het menu van het restaurantje waar je het liefst gewoon in het Spaans bestelt. Bizar, in het midden van Chicago jezelf in Midden-Amerika te wanen 🙂 


Tijd voor onze geliefde voorouders is er ook. De primaten in de dierentuin geven een hele show van nesten bouwen en liefde voor de medeaap. In het gezelschap van een hoop andere exoten (tijger en ijsbeer incluis) hebben we een topmiddagje in een gratis park. Goed initiatief!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply