dsc04024-1030x772

Awoooohhhhh!

Hup, tenten in de jeep. Lake Manyara was een begin, wordt vandaag meer dan duidelijk. We scheuren de Serengeti in, via de Ngorongoro krater. Flinke hobbeltocht, maar er is onderweg altijd iets om naar te kijken. Gazelles, zebra’s en wildebeests balken je in monotoon geluid tegemoet. Zo tussen de beesten geeft wel het echte National Geographic gevoel.

We staan inmiddels continu in de jeep en staren over oneindige vlaktes (Serengeti is ook Swahili voor oneindige vlakte). Half Nederland aan droge vlakte, en op iedere meter kans op beesten. We zitten aan het eind van het regenseizoen en gaan wel richting de droogte, maar alles is nog flink begroeid. Regelmatig komt ‘t dus ook voor dat je de dieren niet ziet. Maar guide Bennie is scherper dan ooit, en spot tussen z’n manoeuvreerkunsten door het beste wild.

Say wha?
Onder het genot van een ondergaande zon, eindeloos uitzicht, giraffen in silhouet, gefluit van exotische vogels en een bonkend hart van plezier, rijden we naar onze staanplaats voor de nacht. En die is op de Serengeti. Parken zijn niet omheind, dus praktisch staan we met onze simpele tentjes tussen het wild. Guide Bennie vertelt ons dat het weinig voorstelt: de beesten zien de tenten als object en laten reizigers doorgaans met rust. En als je ‘s nachts naar de wc gaat: zaklamp mee, en van onder je lichaam naar boven schijnen: maakt je groter als je een paar lichtgevende ogen tegenover je hebt. Met gemengde gevoelens – enthousiasme en kick op nummer 1 – kruipt iedereen z’n tentje in 🙂 Hyenagehuil klinkt van dichtbij, en een baboon krijst om 03.00 AM van dichtbij m’n tent. We mogen ‘t vanaf nu zeker avontuurlijk gaan noemen 🙂

Zo een kudde buffels, tal van hippo’s en: veel leeuwen. We spotten een leeuw met z’n verse vangst: een gnoe die het laatste licht heeft gezien. De leeuw blijkt z’n tijd te verdelen over het bewaken van z’n prooi (de roofvogels zijn meteen in de buurt) en z’n jongen. Die blijken even verderop te zijn, in veertienvoud. Even later zitten we in onze jeep omringd door leeuwen. Spectaculair!

Woorden schieten te kort, dus daarom doen we het vandaag met veel, heel veel mooie beelden. Life’s good!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply