dsc04252-1030x772

Asante sana!

Ngorongoro krater calling. Nog iets eerder dan gisteren vertrekken we voor de afdaling. Tenten in het donker neerhalen, lekker ontbijtje en de jeep in! Het blijft verbluffend en leerzaam om te zien hoe vrolijk de Afro’s iedere ochtend zijn. Tent op je nek, tegelijkertijd eitje aan het bakken, en nog steeds klaarstaan voor iedere vraag en grap die je wilt delen. Big up!

We cruisen een eindje als we de act van de dag tegenkomen: de neushoorn. Al is-ie op afstand, een machtig beest is het. ‘t Is bijzonder triest tegelijkertijd dat z’n hoorn meer waard is dan dezelfde hoeveelheid goud, wat ook meteen de enorme schaarste van de dieren hier verklaart.

Ze zijn even schuw als immens sterk, wat ook geldt voor de nijlpaarden verderop. Naast onze lunchplaats ligt een dertigtal rakkers lekker te badderen. Hoe schattig het ook klinkt, pootje baden bij de dikkers is geen best idee. Mensenkiller # 2 van de Afrikaanse wildernis (nummer # 1 is de mug – altijd leuk raadseltje voor aan de staantafel op verloren feestjes, maar dat terzijde).

Say wha?
Altijd grappig om te zien hoe je ook zelf zo’n safari doormaakt. Zo sta je tijdens het eerste uur op maximale zoom onmogelijke foto’s te maken van een gazelle 300 meter verderop, en zo staan er kuddes zebra’s om je jeep terwijl je niet eens verbaasd meer bent. It’s all about reference 🙂

We krijgen de krater op z’n best met wildlife tammer dan ooit. Beesten overal – het scheelt dat we in de eerste migratieperiode van het jaar zitten.

Encyclopedie Bennie raast erop los en vertelt ons alles over de wildernis. En ‘n Hollandse conclusie ‘heel veel waarde voor je geld’ is op z’n plaats. Geweldige mensen ontmoet en het puurste van Afrika op m’n netvlies gebrand.

Asante sana (Swahili: enorm bedankt)!!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply